Fruitsoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de watermeloen en perzik in stukjes en hou wat rood fruit apart voor de garnering en om zo lekker los te eten. Breng 50 cl water aan de kook en laat de groene thee met verse munt 10 minuten trekken. Giet de thee in een pan, voeg suiker, honing, steranijs, vanillemerg en peperkorrel toe. Voeg nu ook het rode fruit toe. Breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur af en laat gedurende 20 minuten met de deksel erop afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer en zet het 1 uur de koelkast. Verdeel de soep en het fruit over vier kommen en je hebt een bijzonder fruitdessert.
Ingrediƫnten
- 1/4 watermeloen
- 4 perziken
- 500 gr rood fruit
- aardbeien
- frambozen
- rode bessen
- 1 steranijs
- 1 vanillestokje
- 1/2 citroen
- 80 gr suiker
- 2 el honing
- 2 takjes verse munt
- zakje groene thee
- 2 peperkorrels
Receptnummer: 982
Reageren
Meer smakelijke recepten
Rasp de courgette met de schil boven een vergiet. Voeg hier wat zout en peper aan toe. Hak de peterselie en snijd de chorizo in kleine blokjes. Scheid...
Maak een marinade van olijfolie, sap van de limoen, teentje geperste knoflook en gehakte basilicum. Haal hier de karbonades doorheen en laat een half ...
Zeef de bloem en meng met het zout, bakpoeder en suiker. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de melk erin, voeg dan ei toe en de gesmolten boter. M...
Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...
Grillen van de steaks Haal de steaks een uur van tevoren uit de koelkast en smeer vlak voor het grillen in met olijfolie. Grill de steaks op het barb...
Snijd de tomaat in smalle partjes en de ui in ringen. Snijd de verse kruiden fijn. Meng alle ingrediƫnten in een kom. Voeg een beetje olijfolie en ba...
Kook de aardappelen en snijd 4 stevige plakken van ca. 1 cm. Hierop leg je straks de zalm. Snijd de courgette in dunnen plakken en de ui in ringen. Ne...