Karbonades met geroosterde wortelen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen
Bereiding
Maak een marinade van olijfolie, sap van de limoen, teentje geperste knoflook en gehakte basilicum. Haal hier de karbonades doorheen en laat een half uurtje staan. Breng de karbonades op smaak met zout en peper. Verwarm een barbecue of grill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie. Bak de karbonades op de voorverwarmde barbecue tot het vlees niet meer roze is van binnen, 5 tot 10 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70oC aangeven. Snijd de wortel en tomaten en leg deze op bakpapier op een bakplaat of op de grill. Besprenkel met olijfolie, verse kruiden en peper en zout. Zet vervolgens in de oven of leg op de bbq en bak tot de groenten gaar zijn.
Ingrediƫnten
- 6 karbonades
- 10 wortelen
- 2 tomaten
- 1 limoen
- 4 tenen knoflook
- olijfolie
- verse tijm
- verse basilicum
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 978
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de watermeloen en perzik in stukjes en hou wat rood fruit apart voor de garnering en om zo lekker los te eten. Breng 50 cl water aan de kook en ...
Rasp de courgette met de schil boven een vergiet. Voeg hier wat zout en peper aan toe. Hak de peterselie en snijd de chorizo in kleine blokjes. Scheid...
Zeef de bloem en meng met het zout, bakpoeder en suiker. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de melk erin, voeg dan ei toe en de gesmolten boter. M...
Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...
Grillen van de steaks Haal de steaks een uur van tevoren uit de koelkast en smeer vlak voor het grillen in met olijfolie. Grill de steaks op het barb...
Snijd de tomaat in smalle partjes en de ui in ringen. Snijd de verse kruiden fijn. Meng alle ingrediƫnten in een kom. Voeg een beetje olijfolie en ba...
Kook de aardappelen en snijd 4 stevige plakken van ca. 1 cm. Hierop leg je straks de zalm. Snijd de courgette in dunnen plakken en de ui in ringen. Ne...