Steak met pesto
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Grillen van de steaks Haal de steaks een uur van tevoren uit de koelkast en smeer vlak voor het grillen in met olijfolie. Grill de steaks op het barbecue- rooster aan beiden kanten dicht, keer ze om met een tang en draai steeds een kwartslag zodat je die mooie ruit krijgt. Laat de steaks op een minder warm deel van de barbecue verder garen. Bestrooi vlak voor het serveren met vers gemalen peper. Bereiding van de pesto Hak de basilicum, knoflook en pijnboompitten fijn. Voeg eerst zout en peper toe, sap van de limoen en meng dan met de olie tot je een lekker mengsel hebt. Dat is een lekkere frisse pesto! Bereiding van de salade Snijd de avocado in plakjes. Maak de salade aan met wat balsamico en olijfolie. Voeg de avocado en pijnboompitten toe. Breng op smaak met peper uit de molen.
Ingrediƫnten
- 800 gr steak
- rucola salade
- avocado
- 150 gr pijnboompitten
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 100 gram verse basilicum,
- 2 teentjes knoflook, Limoen, zout en peper uit de molen
Receptnummer: 973
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de watermeloen en perzik in stukjes en hou wat rood fruit apart voor de garnering en om zo lekker los te eten. Breng 50 cl water aan de kook en ...
Rasp de courgette met de schil boven een vergiet. Voeg hier wat zout en peper aan toe. Hak de peterselie en snijd de chorizo in kleine blokjes. Scheid...
Maak een marinade van olijfolie, sap van de limoen, teentje geperste knoflook en gehakte basilicum. Haal hier de karbonades doorheen en laat een half ...
Zeef de bloem en meng met het zout, bakpoeder en suiker. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de melk erin, voeg dan ei toe en de gesmolten boter. M...
Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...
Snijd de tomaat in smalle partjes en de ui in ringen. Snijd de verse kruiden fijn. Meng alle ingrediƫnten in een kom. Voeg een beetje olijfolie en ba...
Kook de aardappelen en snijd 4 stevige plakken van ca. 1 cm. Hierop leg je straks de zalm. Snijd de courgette in dunnen plakken en de ui in ringen. Ne...