Tomaatsalade met verse kruiden
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Snijd de tomaat in smalle partjes en de ui in ringen. Snijd de verse kruiden fijn. Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg een beetje olijfolie en balsamico toe en breng op smaak met zout en peper. Zwarte olijven erbij en klaar. Zelf je vinaigrettes maken Geef je salades een bijzondere smaak. Begin met balsamico en een beetje zout. Voeg de olijfolie toe en klop tot je een mooi glad mengsel krijgt. Voeg nu mosterd en vloeibare honing toe. Nu goed te proeven. Sommige azijn is veel zuurder dan andere en hetzelfde geldt voor mosterd. Breng indien nodig op smaak of pas de verhouding aan afhankelijk van de ingrediënten. Je kunt zo eindeloos variëren met ingrediënten. Vervang (een deel) van de azijn door ander zuur zoals citroen- of limoensap of cranberrysap. Of maak een fruitige vinaigrettes met aardbei, frambozen, basilicum en munt. Voeg zeer fijn gehakte sjalot, rode ui of knoflook toe. Voeg fijn gehakte kappertjes of augurkjes toe. Voeg fijn gehakte verse kruiden toe zoals: dille, peterselie, basilicum of bieslook.
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 1 rode ui
- zwarte olijven
- bosje munt
- bosje koriander
- bosje platte peterselie
- 1/2 citroen
- olijfolie
- balsamico azijn
- zout en peper uit de molen
Receptnummer: 967
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de watermeloen en perzik in stukjes en hou wat rood fruit apart voor de garnering en om zo lekker los te eten. Breng 50 cl water aan de kook en ...
Rasp de courgette met de schil boven een vergiet. Voeg hier wat zout en peper aan toe. Hak de peterselie en snijd de chorizo in kleine blokjes. Scheid...
Maak een marinade van olijfolie, sap van de limoen, teentje geperste knoflook en gehakte basilicum. Haal hier de karbonades doorheen en laat een half ...
Zeef de bloem en meng met het zout, bakpoeder en suiker. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de melk erin, voeg dan ei toe en de gesmolten boter. M...
Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...
Grillen van de steaks Haal de steaks een uur van tevoren uit de koelkast en smeer vlak voor het grillen in met olijfolie. Grill de steaks op het barb...
Kook de aardappelen en snijd 4 stevige plakken van ca. 1 cm. Hierop leg je straks de zalm. Snijd de courgette in dunnen plakken en de ui in ringen. Ne...