Tzatziki met tomatensalade
Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Was de komkommer en rasp hem met een grove rasp. Doe de komkommer in een vergiet en knijp hem goed uit. Herhaal dit een keer of 3, tot er niet veel vocht meer uit komt. Bestrooi de komkommer met zeezout en knijp nog een keer uit. Doe de yoghurt in een schaal en voeg de komkommer toe. Pel de tenen knoflook en pers ze met de knoflookpers uit boven de yoghurt. Meng alles goed en maak op smaak met flink wat peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer goed. Proef of je de smaak goed vindt en voeg eventueel nog wat peper of zout toe. Snijd de tomaten in partjes en meng met de groene sla. Scheutje olijolie, balsamicoazijn en wat verse kruiden en klaar.
Ingrediƫnten
- 500 ml Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 4 teentjes knoflook
- zout en peper uit de molen
- zak gemengde groene salade
- 2 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
Receptnummer: 965