Griekse pastasalade
Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Schil de komkommer en rasp deze en laat het vocht goed weglekken. Doe de yoghurt in een mengkom en knijp de twee teentjes knoflook boven de yoghurt uit. Voeg een eetlepel olijfolie toe. Strooi een eetlepel gedroogde dille uit over het mengsel. Voeg tot slot het sap van een halve citroen toe en als laatste meng je de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel. Meng het geheel tot een mooie massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd de muntblaadjes fijn en de olijven doormidden. Meng de tzatziki door de pasta. Schep ook de munt en olijven erdoor. Breng op smaak met peper. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de rest van de munt.
Ingrediƫnten
- 300 gr farfalle
- 20 gr verse munt
- 150 gr Kalamata-olijven zonder pit
- 500 gr Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl dille
- 1 citroen
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 200 gr Griekse feta
Receptnummer: 959
Reageren
Meer smakelijke recepten
Vermeng alle ingrediƫnten voor de marinade in een kom en laat de ui een nacht marineren in de koelkast. Snijd de tomaten en de komkommer in flinke st...
Snijd de bosuitjes in ringetjes , maak deze een beetje los van elkaar. Klop een vinaigrette van de olijfolie, mosterd en wijnazijn, breng op smaak m...
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Kook ...
Kook de farfalle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. En giet deze af. Voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet aan elk...