Kibbeling met salade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat deze op de aangegeven tijd in open pan gaarkoken. Daarna vijf minuten met deksel erop nastomen. Verwarm de oven voor op 2000C. Snijd de ijsbergsla in reepjes, de paprika in stukjes en de bosuitjes in kleine ringetjes. Maak een dressing. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het rasp, 2 el citroensap en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de sla met de gesneden groenten en de dressing. Verdeel de kibbeling op bakpapier op aluminiumfolie over de bakplaat laat ze vijf minuten in de oven op temperatuur komen. Verdeel de salade, rijst en kibbeling over vier borden. Smakelijk.
Ingrediënten
- 600 gr kibbeling
- 1 krop ijsbergsla
- gele en oranje paprika
- 4 stuks bosuitjes
- 4 el yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 citroen
- 400 gr zilvervliesrijst
Receptnummer: 946
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Verwarm gedurende 15 minuten. D...
Visfilets bestrooien met peper en zout en inwrijven met bloem. Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en ol...
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...