Citroentaart
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Lente - 8 personen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter met de poedersuiker en de bloem in de keukenmachine en laat 10 sec draaien. Neem het deeg uit de machine en bekleed de bakvorm ermee. Bak de taartbodem 12-15 min tot hij lichtbruin is. Meng intussen de eieren, de suiker, het citroensap en de bloem in een kom en schenk het mengsel in de warme taartvorm. Bak nog 15-20 min in de oven tot de taart stevig is. Laat helemaal afkoelen alvorens hem te serveren. Bestuif met wat extra poedersuiker, serveer bij de koffie.
Ingrediënten
- 75 g boter
- 4 el poedersuiker
- 125 g bloem
- 3 eieren
- 200 g witte basterdsuiker
- 4 el citroensap
- 3 el bloem
- Extra: keukenmachine, ingevette taartvorm ca 24 cm
Receptnummer: 938
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven volgens de instructie op de verpakking van het bladerdeeg. Neem zes plakjes plakjes bladerdeeg, laat ze ontdooien en leg ze als een pa...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in en bekleed het met bakpapier. Klop de boter en de suiker met een mixer tot er een bleke luchtige m...
Bekleed een lage bakvorm met de bladerdeeg en bak volgens de instructie op de verpakking. De crème Laat de melk warm worden met een opgesneden va...