Spinaziesoep met mascarpone
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen
Bereiding
Hak ui en knoflook fijn en fruit ze in een soeppan aan in 1 el boter. Roer er de bloem doorheen. Voeg de spinazie toe en wat verse peper en laat de spinazie slinken. Schenk de bouillon erbij en laat 15-20 min heel zacht koken. Maak intussen reuzencroutons door sneden stokbrood met boter ingesmeerd eventjes te roosteren in de oven te roosteren op 180°C. Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met een kringeltje room of een klodder mascarpone en rasp er wat verse nootmuskaat over. Geeft de croutons erbij.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- paar el boter
- 1/2 el bloem
- 400 g verse spinazie
- 500 ml kippebouillon
- (oud) stokbrood
- mascarpone (of room, kan ook)
- verse nootmuskaat
- Extra: staafmixer
Receptnummer: 932