Kleurige geroosterde groenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Lente - 4 personen
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C. Hak alle groenten in mooie grove stukken en snij ook de kruiden grof. Hussel alles in een grote ovenschaal schaal door elkaar met olijfolie en flink peper en zout. Zet een half uur in de oven en schep halverwege om. Tip: je kunt dit recept gemakkelijk uitbreiden tot een hoofdgerecht met een mediterrane touch. Schep dan 400 g (even voorgekookte en gehalveerde) krieltjes in de schil en een in stukken gesneden chorizo toe voordat je het gerecht in de oven zet.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 venkel
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- paar takjes tijm, of rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
Receptnummer: 930
Reageren
Meer smakelijke recepten
Steek de barbecue aan. Pers de knoflook. Meng met 6 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel alle groenten met de dressing. G...
Snijd de aubergine, courgette, paprika en ui in grove stukken. Pers de knoflook. Meng 6 eetlepels olie met de azijn en de knoflook. Breng op smaak met...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ui pellen en in kwarten snijden. Paprika in stukken snijden. Komkommer in schijfjes snijden. Knoflook pellen. Citr...
Maak kuipjes van aluminiumfolie. Leg hierin de groenten met wat olijfolie of boter en voeg de kruiden toe. Plaats de pakketjes op een grill boven het...