Aspergesoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 75 minuten
Bereiding
Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter water en breng deze met het bouillontablet, de asperges én de schillen aan de kook. Neem na 15 minuten de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Laat de schillen nog 30 minuten op laag vuur doorkoken. Zeef dan het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes van circa 3 centimeter. Smelt in de soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer het tot een mengsel. Laat dit even bruisen en voeg al roerend het kookvocht erbij. Laat de soep 15 minuten op laag vuur doorkoken. Kook de eieren hard en prak ze fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, ham reepjes en de slagroom toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Serveer de soep in kommen en strooi de peterselie erover.
Ingrediënten
- 500 gr witte asperges
- 150 gr gekookte ham
- 2 eieren
- 30 gr boter
- 30 gr bloem
- 4 el slagroom
- 2 el peterselie
- 1 vleesbouillontablet
- 1,5 liter kraanwater
Receptnummer: 922
Reageren
Meer smakelijke recepten
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Met de restjes van de ingrediënten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Vul een grote soeppan met 1 1/2 liter koud water, het soepvlees en 2 theelepels zout en breng dit aan de kook. Laurier, tijm, foelie en peperkorrels t...
Besmeer het brood met boter. Beleg het brood met plakjes jonge kaas. Leg daaropde plakken ham. Verdeel hierover de uitgelekte asperges, de plakjes gek...