Salade kropsla met eitjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Verwijder de stronk van de krop en pluk de sla. Was de bladeren in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Snipper het sjalotje. Halveer de tomaten. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de olie, azijn, mayonaise en mosterd goed door elkaar. Voeg het gesnipperde sjalotje en de stukjes tomaat toe. Kook de eieren, net niet hard. Doe de slabladeren in een schaal en schenk de dressing eroverheen. Snijd de eieren in 4 parten en garneer daarmee de salade. Fijne kruiden en een beetje peper naar smaak.
Ingrediënten
- 1 kropsla
- 4 eieren
- 4 tomaten
- 1 sjalotje
- 1 tl mosterd
- 1 el mayonaise
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
Receptnummer: 918
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe er citroensap over tegen het verkleuren. Kook de stukjes appel met weinig wa...
Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de appel, besprenkeld met citroensap, de gember, rozijnen, krenten en kaneel door he...
Pluk de blaadjes peterselie en munt. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode ui in dunne ringen en de lente-uitjes in dikkere ringetjes. Verdeel sla ove...
Zet de grill van de oven aan op 220 °C. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en de bosui in ringetjes. Meng de kom...