Boerenkool met worst
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
Boerenkool in circa 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan spekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken. Rookworst verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Puree met water en melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Boerenkool, roomkaas en spekblokjes door puree roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met rookworst en mosterd.
Ingrediƫnten
- 600 gr gesneden boerenkool
- 250 gr magere spekreepjes
- 1 Gelderse rookworst
- 300 gr pak aardappelpuree
- 300 ml melk
- 100 gr verse roomkaas
- 1 el mosterd
Receptnummer: 901
Reageren
Meer smakelijke recepten
Boerenkool in circa 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan spekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken. Rookworst verwarmen volgens gebruik...
Schil de aardappels en zet op met water en zout. Kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de ui fijn. Bak de spek samen met de ui. Voeg de rozemarijn toe. Ba...
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de warme melk en de nootmuskaat tot een puree. Roerbak de rode kool, de winte...
Worst verwarmen volgends de instructie op de verpakking. Prei in stukjes snijden. Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. In soeppan olie ve...