Rijstpudding met amandelen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Doe de rijst , melk, room, suiker en cardamon zaadjes in een diepe pan. Schraap de vanillezaadjes van het stokje en voeg deze toe. Roe voorzichtig tot het mengsel begint te koken. Zachtjes laten circa 30 minuten laten koken. Af en toe roeren. Bak in de tussentijd de geschaafde amandelen droog tot ze lichtbruin worden. Pel de mandarijntjes en maak er schone partjes van. Als alle vloeistof door de rijst is opgenomen en de rijst is gaar de pan van het vuur halen. Schep de rijst met een lepel in kommetjes. Verdeel het fruit en de amandelschaafsel over de kommetjes en serveer. Je kunt het ook serveren met wat honing.
Ingrediënten
- 120 gr (dessert-)rijst
- 750 ml volle melk
- 250 ml pouring cream
- 3 el fijne suiker
- 1 tl cardamon zaadjes
- 1 vanille stokje
- geschaafde amandelen
- zwarte bessen en mandarijntjes
Receptnummer: 893
Reageren
Meer smakelijke recepten
Vul de blender met de aardbeien en het water. Voeg de honing en als laatste de ijsklontjes toe. Begin met blenden op de laagste stand en dan geleide...
Snij de kipfilet in stukjes. Meng in een grote kom de inhoud van het zakje ‘marinade’ met 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg hier de kip aan toe. ...
Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...