Kruidenbouillon met gerookte makreel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - 4 personen - 120 minuten
Bereiding
Was de groenten onder de koude kraan en snijd ze in grove stukken. Bind de kruiden met een stukje keukentouw bij elkaar. Verhit in een grote soeppan de olie en roerbak in ongeveer 5 minuten de groenten zacht. Roer de groenten steeds om, tot ze zachter zijn! Je kunt de groenten in plaats van roerbakken ook even roosteren in de oven. Doe ze daarna met de kruiden in de pan en giet er meteen het water bij. Voeg, als de groenten zacht genoeg zijn, het bosje kruiden en de peperkorrels toe. Giet het water in de pan en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur zo laag mogelijk en laat de bouillon met het deksel op de pan ongeveer anderhalf uur trekken. Schep met een schuimspaan de groenten uit de pan en giet daarna de bouillon door een zeef. Wil je een heel heldere bouillon, leg dan een theedoek in de zeef en zeef de bouillon een tweede keer. Breng de bouillon op smaak met zout en nog wat peper. Hierna kun je de bouillon meteen gebruiken. Snijd de makreelfilet in stukjes en verdeel deze over vier kommen. Strooi hierover de verse dille. Schep voorzichtig de bouillon in de kommen. Maak af met een paar druppels slagroom.
Ingrediƫnten
- 2 gerookte makreelfilets
- verse dille
- 2 tl slagroom
- voor 1,5 l bouillon:
- 2 preien
- 3 wortels
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 4 takjes tijm
- 1 bosje peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 6 zwarte peperkorrels
- 3 el olijfolie
- 1,5 l water
- peper en zout
Receptnummer: 889
Reageren
Meer smakelijke recepten
Pluk de blaadjes peterselie en munt. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode ui in dunne ringen en de lente-uitjes in dikkere ringetjes. Verdeel sla ove...
Snijd de groenten in stukken en voeg de gesneden kruiden toe. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uitj...
Bak de krieltjes in olijfolie 10 tot 12 minuten in een koekenpan goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in plakken of blokjes. Verwarm de bietjes in een...
Hak ui en knoflook fijn en fruit ze in een soeppan aan in 1 el boter. Roer er de bloem doorheen. Voeg de spinazie toe en wat verse peper en laat de s...