Gravad lax
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
Snijd de dille fijn en meng de met de suiker, peper en 1/2 theelepel zout. Strooi de helft van het dillemengsel in de schaal. Leg de moot zalm erop en bestrooi met de rest van het dillemengsel. Dek af met vershoudfolie, bedek met iets zwaars en zet de schaal 1 uur in de koelkast. (Eigenlijk moet die 24 uur staan) Meng ondertussen de mosterd met de azijn en klop de olie erdoor. Voeg het sjalotje toe en peper en zout naar smaak. Verwarm de doperwten en de tuinerwten. Bestrooi de zalm met zeezout en druppel de dressing erover. Serveer met de groenten.
Ingrediƫnten
- 500 gr zalmhaasjes
- 30 gr verse dille
- 1 el grove mosterd
- 2 el witte-wijnazijn
- 6 el zonnebloemolie
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- 1 el suiker
- 200 gr doperwten uit de diepvries
- 200 gr tuinerwten uit de diepvries
- zeezout
Receptnummer: 887
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de farfalle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. En giet deze af. Voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet aan elk...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...
Roerbak de spinazie in een scheutje olijfolie. Laat goed uitlekken. Meng de roomkaas met de tapenade, fijngeknipte peterselie en geraspte citroen. L...