Yoghurttaart met fruit
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
Bereid de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de honing in een bakje met heet water, zodat het extra dun wordt. Schenk spiraalsgewijs wat honing (ca. 50 ml) over de bodem. Pluk de muntblaadjes af en hak deze fijn. Bereid de taart volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de kwark door yoghurt en voeg 0,5 van de munt toe. Laat de yoghurttaart opstijven in de koelkast. Snijd de ananas en kiwi's in kleine puntjes. Was de aardbeien, snijd grote vruchten in vieren, halveer de kleinere. Breng het water met de honing en vanillesuiker al roerend aan de kook, zorg dat het een gladde saus wordt. Kook het zonder roeren nog 2 minuten door. Schenk de hete siroop bij het fruit en schep het om. Snijd de yoghurttaart in punten en verdeel ze over ontbijtbordjes. Schep bij elke yoghurttaart punt wat fruit met siroop en bestrooi de borden met de rest van de munt.
Ingrediƫnten
- 1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
- 50 gr boter
- 50 gr honing (vloeibaar)
- 4 takjes munt (vers)
- 400 ml water
- 500 gr Griekse of Turkse yoghurt
- 250 ml slagroom
- Voor de garnering:
- 250 gr ananas (vers)
- 3 kiwi's
- 100 gr honing (vloeibaar)
- 150 gr aardbeien
- 100 ml water
- 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
Receptnummer: 872