Runderrollade met tuttifrutti en aardappeltjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 6 personen - 60 minuten
Bereiding
Laat de rollade minimaal een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een passende braadpan op hoog vuur. Bestrooi de rollade met peper en zout. Leg de rollade in de pan en braad deze in ca. 4 minuten op hoog vuur. Regelmatig keren. Zo ontstaat er een bruin krokant korstje. Zet de braadpan zonder deksel 45 minuten in de oven. Keer de rollade af en toe en bedruip met het braadvet. De rollade is gaar bij een temperatuur van ca. 64°C. Neem de braadpan uit de oven en laat de rollade met deksel op de pan 10 minuten rusten voordat je kunt gaan snijden. Door het toevoegen van knoflook en kruiden, zoals rozemarijn, tijm en oregano.
Ingrediënten
- 750 gram runderrollade
- 125 gr roomboter
- 6 el olijfolie
- peper en zout
- rozemarijn, oregano en tijm
Receptnummer: 856
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 °C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...
Doe de tuttifrutti in een pan. Voeg de honing, kaneelstokjes, kruidnagel en steranijs toe. Schenk een glas rode wijn uit en vul aan met water tot alle...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak gelijke rolletjes van de varkenshaas en wikkel deze geheel in de plakken ham. Leg deze in een ovenschaal en bestr...