Witlofsalade met sinaasappel en blauwschimmelkaas
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in de lengte in reepjes en doe in een schaal. Schil de sinaasappels met een scherp mes en snijd de vruchtvleesparten uit de vliesjes en verdeel deze over de witlof. Snijd de schimmelkaas in stukjes en meng deze door de salade. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de olijf- en walnootolie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de walnoten grof. Sprenkel de dressing over de salade en bestrooi met de walnoten.
Ingrediƫnten
- 4 struiken witlof
- 3 grote sinaasappels
- 50 gr walnoten
- 150 gr blauwschimmelkaas
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el walnootolie
- 2 el witte wijn azijn
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 el honing
- 1 teen knoflook (geperst)
- peper
Receptnummer: 843