Stoofschotel met bokbier
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 120 minuten
Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd hem in plakjes. Was de winterwortelen en snijd deze ook in plakjes. Was tenslotte de tomaten en de prei en snijd deze in ringen. Verhit in een pan met dikke bodem de olie met de boter en braadt daarin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Fruit ui en knoflook mee. Voeg vervolgens de resterende ingrediƫnten toe, met uitzondering van de kruiden, het bokbier en de appel. Roer het geheel even en blus de stoofschotel met het bokbier. Voeg daarna ruim 1 dl koud water en de kruiden toe. Leg het deksel op de pan en laat het gerecht minstens 1,5 uur op een laag pitje stoven. Af en toe voorzichtig roeren. Voeg halverwege de stooftijd de appelschijfjes toe. Serveer met de aardappelpuree.
Ingrediƫnten
- 750 gr mager rundvlees
- 30 gr boter
- 1 el olijfolie
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 appel (goudrenet)
- 2 winterwortelen
- 1 middelgrote prei
- tijm
- peper
- rozemarijn
- laurier
- 1 kruidnagel
- 1 fles bokbier
Receptnummer: 839