Kip met broccoli, paprika en rijst
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, voeg aan het kookvocht een kippenbouillontablet toe. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze 3 minuten. Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dunne repen. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok, bak als eerste de ui totdat deze glazig ziet. Schep de kipfiletreepjes en de komijn erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot het vlees bruin begint te kleuren. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn. Snijd de peterselie fijn. Schep nu de paprika- en broccoliroosjes bij de kip. Blijf op hoog vuur nog 5 tot 7 minuten omscheppen. Roer de citroenrasp met de peterselie door het groente- en vleesmengsel, breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
Ingrediënten
- 400 gr kipfiletreepjes
- 300 gr zilvervliesrijst
- 1 kippenbouillontablet
- 2 gele paprika's
- 1 broccoli
- 1 ui
- 30 gr verse peterselie
- 2 el olie
- 1 tl komijn
- 1 citroen
Receptnummer: 835
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kipdrumsticks in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden, de knoflook, het takje rozemarijn en de olijfolie toe...
Limoenen goed schoon boenen en halveren. Boven kom limoenen licht uitknijpen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Azijn en olijfolie erdoor roeren. ...
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika's en wortel in blokjes. Snijd de kip in stukjes. Bak i...
Snijd de kipfilet in reepjes en wentel door de bloem. Bak de ui met de knoflook peper en paprikapoeder, voeg daarna de kipfilet toe en tot slot de cha...