Muffins met chocolade en framboos
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Herfst - 12 personen - 35 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de muffinvormpjes in het bakblik. Meng de Blue Band Vloeibaar in een grote kom met de suiker. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een pollepel of mixer 4-5 minuten tot het mengsel smeuïg is. Breek en hak de chocolade in kleine stukjes en van de frambozen door het beslag. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik (vul tot maximaal driekwart als je beslag over hebt kun je een paar extra muffins bakken). Leg de rest van de chocolade en de frambozen op het beslag in de vormpjes en druk ze half in het beslag. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.
Ingrediënten
- 175 gr Blue Band margarine
- 175 gr witte basterdsuiker
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 5 gr bakpoeder
- 3 eieren
- 75 ml halfvolle melk
- 100 gr pure chocolade
- 200 gr verse framboos (of uit de diepvries)
- 100 gr witte chocolade
- 2 vanillestokjes
- Extra nodig: muffinbakblik met 12 holletjes 12 papieren muffinvormpjes
Receptnummer: 833
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°. Zet de cakevormpjes per twee in elkaar. Klop de boter, eieren en suiker in een kom met de handmixer tot een luchtig me...
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakbl...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Schep voorzichtig 125 g...
Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...