Rijstpudding met fruit en noten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Schenk de melk in een pan en voeg het sinaasappelrasp, vanillemerg en -stokje, de rijst, het zout en 3/4 suiker toe. Breng aan de kook. Kook de rijst in 12 minuten heel zachtjes gaar, roer af en toe. Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 2 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bekleed 4 kopjes met vershoudfolie. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Verdeel over de kopjes. Serveer lauwwarm. Garneer met fruit naar keuze.
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 vanillestokje
- 1 liter volle melk
- 200 gr dessertrijst
- 1 mespunt zout
- 100 gr suiker
- 100 gr ongezouten pistachenoten
- 2 tl gemalen kaneel
Receptnummer: 831
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg de hazelnoten, 50 gr kokos en 2 el cacao toe en maak er in de machine een egale...
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in grove stukken. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit de ui en de ...
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Besprenkel met olijfolie, bedek ze met ...
Snijd de kipfilet in stukjes en laat ze met de olijfolie en kruiden in de koeling een uurtje marineren. Maak de groenten schoon en snijd in plakken e...