Herfstsalade met rode biet
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Kook de bietjes in 30 minuten gaar, stroop ze en snijd ze in dunne plakken. Pel de ui en snij de ui in plakken. Snij de druiven door midden. Maak de dressing. Doe de sla in een kom. Doe de bietjes erover. Doe de dressing erover. Brokkel de geitenkaas erover. Vervolgens de rozijnen, de ui en de druiven. Licht door elkaar husselen. Garneren met de walnoten.
Ingrediënten
- 500 gr bieten
- rozijnen
- 200 gr geitenkaas
- rucola of eikenbladsla
- witte druiven
- walnoten
- 1 rode ui
- Dressing:
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- zout en peper
Receptnummer: 825
Reageren
Meer smakelijke recepten
Halveer de peren in de lengte, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Halveer de champignons en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in e...
Verwijder het vuil van de paddenstoelen en wrijf ze schoon met een vochtige doek of een borstel. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Snijd de pee...
Was de sla in een bak water, goed droog maken en plukken. Snijd de rode bietjes in blokjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in bl...
Bak de krieltjes in olijfolie 10 tot 12 minuten in een koekenpan goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in plakken of blokjes. Verwarm de bietjes in een...
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg alle groenten in een ruime ovenschaal. Schenk de helft van de olie erover en bestrooi met peper en zout, en event...