champignonmix met kruiden en gebakken ei
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verhit de grillpan. Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelenmelange in stukken en de kastanjechampignons in plakjes. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de oregano, peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 minuten gaar. Neem uit de pan. Laat afkoelen op een bord. Giet af, vang het eventuele vocht op. Klop een dressing van de rest van de olie, azijn, mosterd en eventueel het vocht van de paddenstoelen. Pers de knoflook erboven, snipper de ui en voeg toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep paddenstoelen, amandelen en de dressing om. Bak de bacon knapperig. Rooster het brood licht (in toaster of koekenpan), besmeer met mosterd, beleg met bacon en de champignonmix. Bak twee spiegeleitjes en leg deze bovenop de champignons. Strooi peper en zout en verse kruiden.
Ingrediƫnten
- 200 gr paddenstoelenmelange
- 250 witte champignons
- 250 gr kastanjechampignons
- rode ui
- rode paprika
- 4 el geroosterde amandelen
- 1 teentje knoflook
- 7 el olijfolie
- 1 el mosterd
- peterselie
- 8 plakjes bacon
- zout en peper
Receptnummer: 823
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak de champignons schoon en snijd deze in dikke plakjes. Snijd de mozzarella ook in plakjes. Verhit een klein koekenpannetje met de olijfolie op het...
Snijd de champignons in schijfjes. Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter en bak hierin de hamlappen op hoo...
Snijd de kipfilet in blokjes. De uien grof snijden en de champignons in kwartjes. Verhit een flinke klont boter in een braadpan en roerbak de ui 5 min...
Verwijder het vuil van de paddenstoelen en wrijf ze schoon met een vochtige doek of een borstel. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Snijd de pee...