Tortilla's met kip en bonen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
Snijd de ui in halve ringen en de prei in ringen. Snijd de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie en bak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de kipreepjes toe en bak ze tot ze rondom lekker bruin zijn. Ook de paprika en prei mogen erbij. Bak deze 5 minuten mee. Voeg dan de maïs, kruiden en bonen toe en verwarm het kleurige mengsel goed. De gezeefde tomaten mogen erbij, zorg dat het geheel heerlijk smeuïg wordt. Breng het goed op smaak met peper en zout. Tijd om de tortilla's te vullen. Verdeel het mengsel over de tortilla's, rol ze op en leg ze op een ingevette bakplaat of in een ovenschaal. Bestrijk ze eventueel met de resterende gezeefde tomaten en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas. Zet de tortilla's in een oven van 200 ˚C tot de kaas net gesmolten is.
Ingrediënten
- 400 gr kipfiletreepjes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 2 blikjes Bonenmix tricolore
- 1 blik Bonduelle Crispy maïs
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 500 gr gezeefde tomaten
- 8 tortilla's
- 150 gr geraspte oude kaas
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Receptnummer: 818