Spaanse stoofschotel met kip
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 50 minuten
Bereiding
Snijd de chorizo in stukjes. De tomaten in partjes. De ui in ringen en de knoflook in plakjes. Laat de linzen uitlekken. Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kip in circa 3 minuten rondom bruin. Voeg de paprikapoeder, ui, knoflook, chorizo, tomaat, linzen, krieltjes en wijn toe. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur 30 minuten. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd de peterselie fijn en meng met het rasp. Strooi voor serveren over de kip.
Ingrediƫnten
- 4 kippendijen
- 200 gr chorizo
- 500 gr krieltjes
- 4 roma tomaten
- 2 rode uien
- 1 blikje linzen van 425 ml
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- de geraspte schil van 1 sinaasappel
- 2 el olijfolie
- 125 ml droge witte wijn
- 20 gr platte peterselie
- zout en peper
Receptnummer: 813