Salade met makreel en rode biet
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Bak de krieltjes in olijfolie 10 tot 12 minuten in een koekenpan goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in plakken of blokjes. Verwarm de bietjes in een klein beetje water en giet ze af. Open de blikjes makreel en laat even uitlekken. Hussel de krieltjes, bietjes, makreel en sla door elkaar. Strooi de pitten erover. Roer de mierikswortel door de yoghurt, breng op smaak met een snufje zout en serveer bij de bietensalade.
Ingrediënten
- 250 gr makreelfilet
- 500 gr gekookte bietjes
- 450 gr schoongemaakte krieltjes
- 150 gr veldsla
- 1 kleine eetlepel mierikswortel
- 100 gr Griekse yoghurt
- snufje zout
- olijfolie
- 40 gr pitten (zonnebloem/pompoen)
Receptnummer: 811
Reageren
Meer smakelijke recepten
Zet de grill van de oven aan op 220 °C. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en de bosui in ringetjes. Meng de kom...
Was de groenten onder de koude kraan en snijd ze in grove stukken. Bind de kruiden met een stukje keukentouw bij elkaar. Verhit in een grote soeppan d...
Hang de yoghurt een dag van tevoren op en maak het op smaak met mierikswortel, zout en een beetje natuur azijn Bereiding: Snijd de biet in dunne ...