Salade Niçoise
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Kook de eieren hard. Pluk de bladeren van de kropsla. Was en droog de sla. Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water met een beetje zout. Snijd de ui in dunne ringen. Verdeel de sla, ui en de sperziebonen over platte borden. Schil en snijd de komkommer dunne repen. Snijd de paprika in repen. Snijd de eieren in partjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de eieren, komkommer, paprika, kappertjes, olijven, kerstomaatjes en ansjovisfilets over borden. Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en honing en breng op smaak met limoensap, zout en peper. Breng de salade op smaak met de dressing en garneer met kervel en dille.
Ingrediënten
- 300 gr tonijn uit blik
- 125 gr sperziebonen
- 4 eieren
- 1 kropsla
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 50 gr kappertjes
- 20 zwarte olijven
- 12 cherrytomaatjes
- 16 ansjovisfilets
- kervel vers of potje
- dille vers of potje
- Dressing
- 150 ml olijfolie
- 50 ml wijnazijn
- 1 tl honing
- 1 limoen
- zout en peper
Receptnummer: 802
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180oC graden. Kook de rijst gaar in de bouillon volgens de instructie op de verpakking. Snipper de ui, pers de knoflook fru...
Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, sc...
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Kook ...