BBQ spiesjes met worst en groenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de worstjes in stukjes van circa 3 cm. Snijd de uien in grote parten en de paprika in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de knoflook en de peterselie fijn en doe in een kom. Schenk de olie erbij en voeg peper naar smaak toe. Voeg de worst, de ui, paprika en de champignons toe. Meng tot alles met olie is bedekt. Rijg om en om aan elk satéstokje champignon, worst, ui, worst, champignon, worst ui en weer worst. Gril de spiesjes circa 8 minuten op de barbecue. Lekkerst is als je de spiesjes vooraf maakt en een aantal uren afgedekt in de koelkast bewaard.
Ingrediënten
- 300 gr barbecueworst
- 300 gr saucijzenworstjes
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 12 kastanjechampignons
- 20 gr platte peterselie
- 1 teen knoflook
- 6 el olijfolie
Receptnummer: 800
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 °C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...
Snijd de cervelaatworst in 6 plakken en snijd die doormidden. Halveer de Toscaanse worstjes. Snijd de uien in 6 parten. Veeg de champignons schoon met...
Snijd al het vlees in stukjes van circa 3x3x3 cm. Snijd de paprika en ui in grove stukken. Hak de kruiden en de knoflook fijn en doe samen met de olij...
Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakk...