Perzik-brie salade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan. Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en bak de spekreepjes in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Snijd de bosui in ringetjes. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla, pluk de bladeren van de kern. Snijd de brie in blokjes. Snijd de perziken in blokjes. Bewaar het perzikvocht voor de dressing. Meng voor de dressing de witte wijnazijn, een scheutje perzikvocht en de mosterd in een grote kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de olijfolie erbij. Doe alle ingrediƫnten in een grote kom en meng met de dressing. Verdeel de perzik-briesalade over borden. Serveer met het stokbrood.
Ingrediƫnten
- 125 gr spekreepjes
- 75 gr pijnboompitten
- 1 bosje bosui
- 250 gr cherrytomaatjes
- 1 krop kropsla
- 200 gr brie
- 2 perziken uit blik
- 20 ml witte wijnazijn
- 1 el gladde mosterd
- 60 ml olijfolie
Receptnummer: 787
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de groenten in plakjes en blokjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de krieltjes 8 minuten. Schep de ui, de groenten en als laatste de t...
Perziken en kiwi's schillen en in partjes snijden. Druiven door midden snijden en zo nodig pitjes verwijderen. Banaan pellen en in kleine stukjes snij...
Doe het fruit en 700 ml koud water in een braadpan. Voeg de honing toe. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg eruit en doe...
Snijd de onderkant en de kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd de ananas in de lengte in 4 parten. Verwijder de harde kern met een mes. Sn...