Pizza della casa
Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Doe de bloem, het tarwegriesmeel en de gist in een ruime kom. Schenk de olijfolie en het water erbij en kneed tot een luchtige deegbol. Dek af en laat op een tochtvrije plaats 1 uur rijzen. Kneed het deeg na 1 uur nogmaals door en verdeel in vier gelijke bollen. Laat afgedekt nog 30 minuten rijzen. Steek de barbecue aan. Doe de tomatenblokjes, knoflook en basilicum in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de mozzarellabolletjes, snijd de ham in lange repen. Leg een deegbal op een vel bakpapier en bestrooi met wat griesmeel. Rol het deeg uit tot een platte cirkel van maximaal 3 mm dik. Beleg de pizza met saus, gorgonzola, ham, olijven en mozzarella en grill in circa 15 minuten gaar en knapperig met de deksel op de barbecue.
Ingrediƫnten
- 300 gr tarwebloem
- 100 gr tarwegriesmeel
- 7 gr gist
- 450 ml kraanwater
- 1 tl zout
- 100 gr Parmaham
- 40 gr Rucola
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 100 gr gorgonzola
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 teen knoflook
- 15 gr basilicum
- 150 gr mozarellabolletjes
- 50 ml olijfolie
- 12 Olijven
Receptnummer: 778
Reageren
Meer smakelijke recepten
Met de restjes van de ingrediƫnten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Verhit in een braadpan de rest van de...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de ricotta met de helft van de knoflook, de helft van de peterselie de helft van de Parmezaanse kaas en de...
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de onderkanten van de asperges schoon en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zo...