Aardbeien yoghurtijs
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Lente - 4 personen - 200 minuten
Bereiding
Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap, 3 eetlepels honing en 4 eetlepels water in een pan en breng aan de kook. Laat circa 4 minuten op laag vuur inkoken. Plaats in de koelkast om af te koelen. Klop de slagroom met de rest van de honing stijf. Spatel de yoghurt en de rest van de gepureerde aardbeien er luchtig door. Schep het mengsel in de diepvriesdoos en laat in circa 3 uur in de diepvries hard worden. Leg op elk bord een wafel, verdeel het ijs erover. Schenk de saus erover en plaats een tweede wafel op het bolletje. Snijd de rest van de aardbeien in partjes en garneer deze rond de wafels.
Ingrediƫnten
- 500 gr aardbeien
- 1 citroen
- 250 ml slagroom
- 200 gr Griekse yoghurt
- 5 el honing
- 8 galette wafels
Receptnummer: 764
Reageren
Meer smakelijke recepten
Spinazie wassen en over vier borden verdelen. 400 g Aardbeien wassen en in partjes snijden. Rocquefort kaasje in stukjes snijden. Beiden over de borde...
Vul de blender met de aardbeien en het water. Voeg de honing en als laatste de ijsklontjes toe. Begin met blenden op de laagste stand en dan geleide...
Doe eerst de spinazie in de blender, dan het 200 ml water en de yoghurt. Zet de blender aan tot het een egale groene smoothie is. Voeg nu de banane...
Doe de rijst , melk, room, suiker en cardamon zaadjes in een diepe pan. Schraap de vanillezaadjes van het stokje en voeg deze toe. Roe voorzichtig tot...