Gegrilde entrecote met groene salsa en groenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de krieltjes in water met zout in 12 minuten gaar. Giet af. Kook de doperwten en tuinbonen volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de lichtgroen vliesjes van de tuinboontjes. Dat noemen ze dubbeldoppen. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Maal de citroenrasp, de blaadjes munt, dille, peterselie, knoflook en de helft van de kappertjes met de olie in de keukenmachine. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de entrecotes met 2 eetlepels olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de barbecue of grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 minuten rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 minuten op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Meng ondertussen de helft van de salsa met de krieltjes, 2 eetlepels citroensap, de rest van de kappertjes en de rucola. Serveer met de entrecote en de rest van de salsa.
Ingrediënten
- 4 entrecots
- 300 gr doperwten diepvries
- 300 gr tuinbonen diepvries
- 15 gr munt
- 15 gr dille
- 15 gr platte peterselie
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- 100 ml olijfolie
- 100 gr kappertjes
- 1 kg krieltjes
Receptnummer: 762
Reageren
Meer smakelijke recepten
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
Pluk de blaadjes peterselie en munt. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode ui in dunne ringen en de lente-uitjes in dikkere ringetjes. Verdeel sla ove...
Dep de sukadelapjes droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees aan beide zijden met zout en peper. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in de braadpa...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril het vlees ongeveer 4 minuten. Kee...