Kipdrumsticks met rijst en groenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 70 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kipdrumsticks in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden, de knoflook, het takje rozemarijn en de olijfolie toe. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig. Doe de zak 1 uur in de oven. Breng twee pannen water aan de kook. Maak de bospeen schoon en snijd in grote stukken. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. Kook de peultjes 10 minuten en spoel ze daarna met koud water zonder het kokende water weg te gooien. Kook de bospeen in 6 minuten beetgaar en spoel ze met koud water. Haal de braadzak uit de oven, knip open en laat even afkoelen. Verwarm de peultjes en wortelen nog even in een koekenpan met olijfolie en breng de groenten op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de rijst en de groenten.
Ingrediënten
- 600 gr kipdrumsticks
- 3 tenen knoflook
- 1 takje verse rozemarijn
- 400 gr peultjes
- 400 gr bospeen
- 1 1/25 eetlepel olijfolie
- 1 tl zout
- 1/2 tl gemalen zwarte peper
- 1 zakje MAGGI Braadstomen Kip Provençaal uit de oven
- 400 gr zilvervliesrijst
Receptnummer: 759
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ui pellen en in kwarten snijden. Paprika in stukken snijden. Komkommer in schijfjes snijden. Knoflook pellen. Citr...
Snijd de ui fijn en bak aan in de zonnebloemolie. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Blus af met de kokosmelk en voeg de limoensap toe. Snijd de ...
Verwarm de oven voor op 200°. Kook de aardappelen in water met wat zout 10 minuten. Giet af en snijd in vieren. Schep de aardappelen om met de olie e...
Snijd de kipfilet in stukjes en laat ze met de olijfolie en kruiden in de koeling een uurtje marineren. Maak de groenten schoon en snijd in plakken e...