Pastasalade met tonijn
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven. Laat de tonijn en ansjovisfilets uitlekken. Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, peper en eventueel een beetje zout. Pers de knoklook erboven. Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor. Snijd de olijven in stukjes en schep de sperziebonen en olijven door de pastasalade. Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.
Ingrediƫnten
- 250 gr pasta (bijv. rigatoni, pipe of penne)
- 2 eieren
- 500 gr sperziebonen
- 370 gr tonijn in water (blikjes Ć” 185 g)
- 46 gr ansjovisfilets (blikje)
- 75 gr olijven
- 1 el mosterd
- 3 el mayonaise
- 1 teen knoflook
Receptnummer: 755
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Schil de komkommer en rasp deze en l...
Kook de farfalle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. En giet deze af. Voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet aan elk...
Verhit de olie in een braadpan en bak de paprika hierin gedurende vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chili toe, bak deze 30 seconden...
Kook de macaroni volgens de instructie op de verpakking. Halveer de trostomaatjes. Pers de knoflook, voeg deze toe aan de balsamicoazijn en breng op s...