Chocoladetulband
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Lente - 12 personen - 60 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in. Smelt de boter op lag vuur in een steelpan. Meng de suiker, het bakmeel en de laag cacao in een kom. Voeg met een mixer de eieren één voor één toe, het vanille-extract en de melk. Voeg tot slot de gesmolten boter toe en mix het beslag vier minuten. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de tulband in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de tulband 5 minuten rusten in de vorm, keer hem dan om op een rooster om verder af te koelen. Voor serveren bestrooien met poedersuiker.
Ingrediënten
- 75 gr roomboter
- 200 gr suiker
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 el cacaopoeder
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 125 ml melk
Receptnummer: 735
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg de hazelnoten, 50 gr kokos en 2 el cacao toe en maak er in de machine een egale...
Verwarm de oven op 175 graden. Smelt de boter met de chocolade in een pan op laag vuur. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. Mix de eieren met de sui...
Mix de boter, suiker en koffie in een kom. Dit kan met de hand of met een mixer. Wanneer de ingrediënten goed vermengd zijn, voeg je de rest van de i...
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Klop de eieren los in een apart schaaltje. Sme...