Hartige taart met spinazie, ham en eieren
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 12 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg (als je plakjes bladerdeeg gebruikt: stapel ze op en rol ze uit tot het in de vorm past). Prik met een vork her en der gaatjes in het bladerdeeg. Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de oven. Kook ondertussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze. Snipper de ui en snijd de ham in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Giet het vocht van de spinazie af en voeg de ham toe. Neem de vorm met het deeg uit de oven en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de eieren erin, snijd ze eventueel doormidden. Klop de rest van de eieren los met de créme fraîche en meng met de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
Ingrediënten
- 275 gr bladerdeeg (koelvers of uit de diepvries)
- 6 eieren
- 1 ui
- 160 gr schouderham (dikke plak)
- 2 el olijfolie
- 600 gr spinazie (zak)
- 125 ml créme fraîche
- 75 gr geraspte belegen kaas (zakje)
Receptnummer: 723
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snij...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...
Kook de geschilde asperges 5 minuten. Klop de bloem, de eieren met de kruiden tot een beslag. Leg de afgekoelde asperges in een stervorm in een lage b...
Snipper de ui en de munt in strookjes. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadje...