Thaise Lentesoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de sperzieboontjes en snijbonen in stukjes van 3 centimeter, snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sperzieboontjes en kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen, champignons, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 6 minuten koken, roer regelmatig door. Rasp ondertussen de groene schil van één limoen en pers de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de soep op smaak met de suiker, sojasaus, de limoenrasp en het limoensap, peper en eventueel zout. Verdeel over de soepkommen. Bestrooi met korianderblaadjes en serveer met een limoenpartjes.
Ingrediënten
- 100 gr sperzieboontjes
- 1 el kerriepoeder
- 400 gr snijbonen
- 100 gr champignons
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml water
- 1 el bruine suiker
- 2 el sojasaus
- 2 limoenen
- 15 gr koriander
Receptnummer: 721