Zelfgemaakte gehaktballen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Snijd de ui in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten boven een kom. Voeg hier het gehakt aan toe. Meng vervolgens het ei, zout, peper, mosterd en de nootmuskaat erdoor. Draai hier ballen van. Doe de boter in de braadpan en laat deze bruin kleuren. Bak de gehaktballen nu op een hoog vuur rondom bruin. Voeg een kopje heet water toe, ketjap, ketchup en mosterd. Roer dit even door. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag. Laat de ballen in ongeveer 20 minuten gaar sudderen. Lekker met aardappelen en bloemkool, met of zonder sausje.
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 500 gr gehakt
- 1 ei
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 3 beschuiten
- scheutje ketjap
- scheutje tomatenketchup of theelepel tomatenpuree
- 1 tl mosterd
- paar takjes peterselie
Receptnummer: 714