Pasta met rode saus
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Breng het water aan de kook. Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de ui en rozemarijn. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten op een laag pitje. Voeg de saus toe en laat 10 minuten pruttelen. Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng deze door de saus. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe. Serveer de pasta met de Parmezaanse kaas. Echte Bolognese, of moeten we zeggen Ollandese?
Ingrediënten
- 400 gr pasta (spaghetti of tagliatelle)
- 1 pot bolognesesaus
- 1 grote ui, in kleine stukjes gesneden
- 2 wortels, in kleine stukje gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in ringetjes gesneden
- 4 el olijfolie
- Rozemarijn (1 takje verse of een theelepel gedroogde uit een potje)
- 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Receptnummer: 712
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng het gehakt met ei, zout en peper. Maak hier miniballetjes van en bak ze gaar in 3 el olijfolie. Bereid ondertus...
Breng een grote pan met met ruim water aan de kook en zout het water. Was intussen de asperges en snij ze in stukken. Verwarm de room in een klein ste...
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en verhit de olie in de koekenpan. Doe het gehakt met de ui in de pan en bak...
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof....