Kipkerrie met rijst
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui 2 minuten. Bestrooi de kipblokjes met de kerriepoeder en de bloem. Voeg de kip toe aan de uien en bak in 4 minuten goudbruin. Voeg de paprika toe en bak even mee. Roer de crème fraîche erdoorheen en laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg een scheutje water toe als de saus te dik wordt. Warm de laatste paar minuten de uitgelekte doperwten mee. Als je gedroogde koriander gebruikt, roer je die er nu door; verse strooi je er vlak voor serveren over. Serveer de kipkerrie met de rijst. Kripyā bhojan kā ānnaṅd lijīyai, oftewel: eet smakelijk! Weinig tijd, maar ook een lekkere maaltijd met kip en rijst? Probeer dan een Knorr Chicken tonight variant.
Ingrediënten
- 300 gr rijst
- 2 el olijfolie
- 2 uien, in stukjes gesneden
- 500 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 el kerriepoeder
- 2 el bloem
- 2 rode paprika's, in reepjes gesneden
- 250 gr doperwten
- 200 gr crème fraîche
- koriander (vers of gedroogd uit een potje)
Receptnummer: 710
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, sc...
Snijd de kipfilet in blokjes. De uien grof snijden en de champignons in kwartjes. Verhit een flinke klont boter in een braadpan en roerbak de ui 5 min...
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika's en wortel in blokjes. Snijd de kip in stukjes. Bak i...
Snijd de kipfilet in reepjes en wentel door de bloem. Bak de ui met de knoflook peper en paprikapoeder, voeg daarna de kipfilet toe en tot slot de cha...