Ham-kaassoesjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Winter - 6 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter met het water op middelhoog vuur in een steelpan. Voeg de bloem in één keer toe en breng het geheel aan de kook terwijl je voortdurend blijft roeren. Neem de pan van het vuur als deeg van de bodem loslaat. Voeg een voor een de eieren toe en roer dit goed door het soezendeeg; dit gaat het makkelijkst met een handmixer. Meng tot slot de hamblokjes, kaas en peterselie door het deeg. Schep met twee lepels 24 bergjes deeg op de bakplaat. Bak de soesjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen op een rooster. Tip: Deze soesjes kun je prima van tevoren bereiden, bewaar ze dan luchtdicht verpakt
Ingrediënten
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 100 ml water
- 2 eieren
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 75 g ham, in blokjes gesneden
- 100 g geraspte kaas
Receptnummer: 701
Reageren
Meer smakelijke recepten
De aardappels eet je straks met schil en al, dus goed wassen en schoonboenen. Snijd de aardappels in gelijke partjes en dep ze daarna droog in een th...
Oven voorverwarmen op 200 graden. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg met een mes van elkaar, laat ze 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie. ...
Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de stronk van de broccoli en verdeel in roosjes. Doe hetzelfde met de bloemkool. Zet de bloemkool- en brocco...
Verhit de olie in een braadpan en bak de paprika hierin gedurende vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chili toe, bak deze 30 seconden...