Frittata met aardappel en chorizo
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 6 personen - 35 minuten
Bereiding
Bereiding 15 minuten - oventijd 20 minuten Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelstukjes gedurende 5 minuten, giet af en spoel ze af met koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de uienringen kort aan en breng ze op smaak met zout en peper. Bak de uien tot ze karameliseren, dit duurt ongeveer 8 minuten. Voeg de chorizo toe en bak deze 1 minuut mee. Doe de aardappelstukjes bij de uien. Klop in een kom de eieren los en voeg wat zout en peper toe. Verdeel het aardappel-chorizomengsel over de bodem van de pan en druk licht aan met de achterkant van een lepel. Giet het eimengsel erover. Zet de pan in de oven en bak de frittata tot deze stevig aanvoelt in het midden, dit duurt ongeveer 20 minuten. Neem de pan uit de oven en laat wat afkoelen. Snijd de frittata in punten en bestrooi met peterselie. Tip: De frittata is zowel warm als koud heerlijk!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 350 g uien, in dunne ringen gesneden
- 200 g chorizo, in blokjes gesneden
- 400 g aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 8 grote eieren
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
Receptnummer: 697