Italiaans gehaktbrood
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Winter - 4 personen - 60 minuten
Bereiding
bereiding 15 minuten - oventijd 45 minuten Bekleed de bodem en lange zijkanten van een brood- of cakevorm met bakpapier. Meng 2 eetlepels van het broodkruim met 2 eetlepels Parmezaanse kaas in een kommetje en zet apart. Doe alle overige ingrediënten in een grote kom en breng goed op smaak met zout en peper. Kneed alles goed door elkaar, dit gaat het best met je handen. Doe het gehaktmengsel over in de bakvorm en druk het wat aan. Tot zover kun je dit gerecht voorbereiden. Verwarm de oven voor op 190 °C . Bestrooi het gehaktbrood met de broodkruim/kaasmix van het kommetje en bak hem gedurende 40 - 45 minuten tot de bovenkant knapperig en goudbruin is. Zet als de bovenkant niet mooi kleurt het gehaktbrood gedurende 5 minuten onder de hete grill. Laat het gehaktbrood 5 minuten afkoelen in de vorm en stort hem dan op een schaal. Het lekkerst bij Italiaans gehaktbrood? Lekker Hollands: gekookte aardappelen en boontjes!
Ingrediënten
- 50 g vers witbroodkruim
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 100 g ontbijtspek, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ei, losgeklopt
- 1 el tomatenpuree
Receptnummer: 695
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd een kapje van de appel. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit of gebruik een scherp mesje. Laat een wa...
Doe de gehakt in de kom en voeg het ei toe. Vervolgens de beschuit, de knoflook en de ui. Haal wat naaldjes van de rozemarijn en hak die fijn. Voeg d...
Er zijn van die gerechten die alle smaken in één hebben. Mijn gehaktbrood is er zo één! Maak de sperziebonen schoon en snijd ze fijn in ringen. On...
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Verhit in een braadpan de rest van de...