Kip uit de pan
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Schil de wortelen en snijd deze ook in stukjes. Ui en knoflook grof hakken. Snijd de kipfilet in stukken, smeer deze in met kipkruiden en braad ze in ongeveer 4 vier minuten aan in een hapjespan. Neem de kip uit de pan, dek af en zet apart. Doe de aardappel, wortelen met de ui en knoflook in het achtergebleven braadvet in de pan en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg de kip toe met en de kipbouillon. Stoof het geheel 25 minuten met de deksel op de pan laten. Voeg als laatste de doperwten toe, even meeverwarmen en smullen maar!
Ingrediënten
- 450 gr kipfilet
- 800 gr aardappelen
- 1 bos wortelen
- 1 klein potje doperwten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- roomboter
- kipkruiden van Silvo
- 2 dl kippenbouillon
Receptnummer: 670
Reageren
Meer smakelijke recepten
De aardappels eet je straks met schil en al, dus goed wassen en schoonboenen. Snijd de aardappels in gelijke partjes en dep ze daarna droog in een th...
Snijd de champignons in schijfjes. Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter en bak hierin de hamlappen op hoo...
Pel en snij de ui in parten. Pel de knoflook en snij grof. Snij de courgette en wortelen in plakken. Was de aardappels (niet schillen) en halveer ze. ...
Verwarm de oven tot 250°C. Leg de kip in een ovenschaal en smeer hem rondom in met een flinke laag roomboter. Als dat op sommige plaatsen bijna 1 cm ...