Perentaartjes en scroppino
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 6 personen - 15 minuten
Bereiding
Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit over de taartvormpjes. Leg op elk taartje 3 partjes peer en zet de vormpjes 8 minuten in de oven. Voor de scroppino: Maak de scroppino terwijl de perentaartjes garen in de oven. Meng hiervoor met de staafmixer per persoon 1 flinke bol citroenijs met de prosecco en wodka tot een schuimend drankje. Schenk dit in champagneglazen en garneer elk glas met een takje munt en een aardbei. Leg op elk bord een perentaartje en strooi er wat verkruimelde kletskoppen omheen. Bestrooi met poedersuiker en serveer de taartjes met een glas verfrissende scroppino.
Ingrediënten
- 6 kant-en-klare vormpjes van zanddeeg
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 200 gram amandelspijs (pakje)
- 3 peren, geschild en in partjes gesneden
- 4 kletskoppen, verkruimeld
- 1 bak citroenijs (500 ml)
- 450 ml Prosecco
- 30 ml wodka
- 6 aardbeien
- 6 takjes munt
- poedersuiker
Receptnummer: 659
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...
Verwarm de oven volgens de instructie op de verpakking van het bladerdeeg. Neem zes plakjes plakjes bladerdeeg, laat ze ontdooien en leg ze als een pa...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de...
Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan. Voeg de bessensap of de wijn, het water, de basterdsuiker, hon...