Mosseltjes en schelpjes in witte wijn met brood
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Was de schelpen om zand en vuil te verwijderen, gooi schelpen die al open zijn weg. Leg de schelpen in een mosselpan en schenk de wijn erover. Knoflook, rode peper en soepgroenten toevoegen. Stoom de schelpen tot ze opengaan, schenk de olijfolie erover en schud de pan even om. Verwarm de borden. Verdeel de schelpen over de borden en serveer met brood om het heerlijke kookvocht op te deppen. Ook lekker erbij: een schaaltje aioli.
Ingrediƫnten
- 2 kilo gemengde schelpen (bijv. mosselen, vongole en kokkels)
- 150 ml droge witte wijn
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 rode peper, fijngehakt en zonder zaadjes
- 150 gram soepgroenten
- 100 ml port
- 125 ml room
- 100 gram roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
Receptnummer: 651
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de sperziebonen aan kop en staart schoon en kook ze in 6-8 minuten beetgaar. Ko...
Snipper de sjalotten. Schraap de worteltjes en snijd in plakjes. Peultjes schoonmaken. Wijn in steelpannetje zachtjes verwarmen. Fruit de sjalotten in...
Water koken voor het aanmaken van de kippenbouillon. Kipfilet en salami in stukjes snijden. Ui snipperen en paprika in blokjes snijden. Salami op laag...
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Snijd ondertussen de gember fijn. Halveer de peper in de lengte e...