Stamppot met venkel en spek
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de geschilde aardappelen in stukken. Verwijder lelijke bladen van de venkelknollen. Snijd de knollen in grove stukken. Bewaar de mooie blaadjes venkelgroen voor de garnering. Snijd de schoongemaakte winterwortelen in dikke plakken. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg zoveel water toe dat de stukken nét onderstaan. Voeg een beetje zout toe. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen circa 10 minuten koken. Voeg dan de venkel en wortel toe en kook alle groenten nog eens 15 minuten. Controleer of de aardappels gaar zijn. Giet de groenten af. Zet de pan op laag vuur en stoom de aardappelen en groenten droog. Stamp de aardappelen en groenten door elkaar, terwijl bij kleine beetjes tegelijk de warme melk wordt toegevoegd. Roer ten slotte een klontje boter, de bladselderij of peterselie en peper door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en en garneer die met venkelgroen. Heerlijk met gebakken speklapjes.
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 500 gram venkelknollen
- 1 kilo winterwortelen
- circa 125 milliliter warme melk
- 20 gram boter
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- versgemalen peper
- 4 speklapjes
Receptnummer: 627