Steak and ale pie
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 240 minuten
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en de champignons in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Voeg de bloem toe en laat het al roerend garen. Schenk al roerend met een garde het bier, de bouillon en de worcestersaus toe en breng het aan de kook. Verwarm een pan en bak het vlees in boter en bak de champignons kort mee. Voeg het vlees, de champignons, de laurier en tijm toe aan de saus. Laat het gerecht circa 2 uur stoven in de oven op 160 °C of op laag vuur. Daarna laten afkoelen. Verwarm de oven op 200 °C. Schep het afgekoelde gestoofde gerecht in een ovenschaal of in 4 kleine ovenschaaltjes. Hak de peterselie en bestrooi het ermee. Dek ze af met bladerdeeg. Druk het deeg vast aan de rand van de ovenschaal(tjes) en bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Bak de steak and ale pie circa 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Ingrediënten
- 800 gram runderstoofvlees
- 400 gram verse champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram boter
- 50 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 1 flesje donker bier
- 1 laurierblaadje
- 250 milliliter bouilllon
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- verse peterselie
- 2 eetlepels worcestersaus
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- zout en versgemalen peper
Receptnummer: 625